בהרצאתה משתפת ניבה בסיפור יוצא דופן על המאבק להשבת בנה עומר מהשבי, ומזמינה את הקהל להיכנס לעולמה של אמא שסירבה להיכנע לייאוש.
בתוך הסיפור האישי ניבה שוזרת תובנות וכלים מקצועיים שצברה לאורך השנים מתחומי הטיפול, הפסיכולוגיה והטראומה, אשר סייעו לה בהתמודדות עם רגעי המשבר.
היא מדברת על תיאוריית התקווה כתוכנית עבודה: איך מנסחים מטרות ברורות, מהן הדרכים להשגתן, וכיצד שומרים על מוטיבציה לאורך הדרך.
ניבה תתאר את האסטרטגיה שהובילה את המאבק להשבתו של עומר, אסטרטגיה שנבנתה יחד עם צוות אסטרטגי, ואשר הצליחה להשפיע מלמטה על מקבלי ההחלטות בדרגים הגבוהים.
במשך 505 ימים שבנה שהה בשבי, אותגר החוסן הפנימי שלה.
ניבה תשתף בהרצאתה איך חוסן נפשי מהווה משאב פנימי שקיים בכל אחד ואחת מאיתנו, ותספר אילו מימדי חוסן עזרו לעומר לנצח את השבי.
המסר העיקרי של ההרצאה
הרצאה שמניחה את הכאב על השולחן ולצידו את הבחירה בתקווה כתכנית עבודה.
ההרצאה מביאה איתה השראה, כלים והזמנה לחשוב ולפעול אחרת ברגעי משבר וחוסר וודאות.
כמה מילים על המרצה
ניבה ונקרט, נשואה פלוס 3 ילדים, אמא של עומר – מנצח השבי. בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית. בעלת ניסיון של 18 שנים בטיפול בטראומה ושכול במשרד הביטחון. ניבה מנחה קבוצות הורים ומעבירה סדנאות לארגונים לפיתוח חוסן אישי. ב 7.10.23 התהפכו חייה כאשר בנה הבכור עומר נחטף לעזה. במשך 505 ימים אותגר כל הידע המקצועי אודות חוסן והתמודדות והפך למציאות חיים קשה. במשך 505 ימים היא לא איבדה תקווה אף לא לרגע! היא ידעה ״עומר נחטף חי, עומר חוזר הביתה חי״