תיאור ההרצאה
כשתומס פרידמן פירסם ב 2005 את סיפרו "העולם הוא שטוח" – חלמנו כולנו על כפר גלובלי אחד, קונצרן עולמי תוסס, משפחת עמים הולכת וגדלה.
ואכן, כפי שטען, התחזקות מגמת הגלובליזציה בעשורים האחרונים, לצד התמורות הכלכליות, הטכנולוגיות, המוניטריות, הדמוגרפיות, הפוליטיות והגיאופוליטיות שהתרחשו -הביאו לעלייה משמעותית בהיקף הפעילות של חברות גלובליות, במספרן, וברמת הממשקים והתלות בין כלכלות העולם.
במקביל, ולא במקום התחזקות הגלובליזציה – ראינו לאורך כל שנות המאה העשרים והמאה הנוכחית – כיצד כוחות וקולות לאומיים ולאומניים, באזורים רבים ושונים בעולם כולו – מתחזקים ומושכים לכיוונים של שמירה על זהות לאומית, אינטרסים לאומיים ושווקים מקומיים.
מגיפת הקורונה, הפגישה את כולנו עם צידה האפל של הגלובליזציה, עירערה הנחות ותפיסות, והציבה סימן שאלה בעל השלכות עיסקיות וכלכליות משמעותיות – האם ברגע של אמת העולם הוא אכן שטוח? ובטוח?
הסדר העולמי החדש ההולך ומתגבש מול עינינו בימים אלה, מוסיף אף הוא למורכבות, לטלטלות, ולרמות אי הוודאות הגבוהות שאופפות את מקבלי ההחלטות.
אז לאן פנינו? לעולם גלובלי? לדה גלובליזציה? אולי ל slowbalization ? ואיך כל אלה ישפיעו על אסטרטגיות? פלטפורמות העסקה? ניהול שרשראות אספקה? עיצוב מוצרים ושירותים?